Jenny har en filosofie kandidatexamen från kulturvetarlinjen med genusvetenskap som huvudämne och har arbetat med skogsbranschens jämställdhetsutmaningar sedan hösten 2010. Bland annat genom Add Genders medverkan på mässan SkogsElmia.

Hon har skrivit en barnbok om (och tillsammans med) skotarföraren Anna A Utter för att inspirera unga att välja en karriär i skogen då rekryteringsunderlaget i Sverige är begränsat. Boken sålde i 2500 exemplar första månaden, till alltifrån små entreprenörer, stora företag och privatpersoner. Bakom boken står förutom Add Gender: Elmia Wood, SMF, Allan Bruks AB, Norra Skogsägarna, AB Karl Hedin, John Deere, Skogstekniska klustret och Gunnebo Industries (Traction Systems).

Jenny har presenterat Add Genders arbete med skogsnäringarna för Estlands socialdepartement och på flertalet tillställningar i Sverige och är väl insatt i jämställdhetsstrategin för skogsbrukssektorn. Utöver skogsbranschen arbetar Jenny en hel del i Botkyrka kommun och har i Add Gender modererat konferens, suttit i paneldiskussioner, inspirerat, kört stand up och utbildat flertalet människor. Jennys styrka är att hon använder humorn som utgångspunkt och alltid kompletterar med konkreta exempel från verkligheten.

AKTUELLT

Rådgivning för Åhléns löpande 2015-2016.

Genusanalys av strategidokument samt second opinion på utvalda dokument för Region Värmland, december 2015.

Heldagsföreläsning på Försvarsmakten om jämställdhetsintegrering, tillsammans med Anna Åberg om praktiska verktyg för jämställdhetsintegrering, november 2015.

Juryordförande och sakkunnig jämställdhet för tävlingen Guldvågen, november 2015.

Föreläsning om makttekniker och feminismer, UD, april 2015.

Föreläsning om inkludering Friends maj 2015.

Rådgivning kring Åhléns kampanj Vårmod, Forsman & Bodenfors, mars-april 2015.

Bloggare på Motivation.se

Författare till barnboken Styrkan sitter inuti – Anna kör skogsmaskin, Facebook.com/Annaskogsmaskin som under 2014 skänkte 10.000 kronor till Nätverket för spinal muskelatrofi från vinsten av försäljningen.

                                                                         

Jenny Claesson

mail-ikon jenny.claesson@addgender.se
Kontakt0761-252550

Blogginlägg av Jenny Claesson.

Jenny Claesson på LinkedIn

 

 

 

TILLBAKA TILL VÅRA EXPERTER